Marängtårta

Tisdag kväll å sonen e inte hemma än =( Han kommer ite förrän på fredag. Vara me pappa en vecka. Härligt för honom. Måste passa på när de e lov. Här i Linköping e de sportlov denna vecka :S Hehe!

Idag va ja å fika hos min kära Kuz H. Hon berätta att hon skulle baka me sig en marängtårta till jobbet imorgon då hon fyller. Passa på att sno me mig recept på de hem som ja nu testar. Funkar den så ska ja servera de på dopet som e nästa lördag. So far so good =)) Va dock ruggit blond å glömde smörja plåten/bakplåtspapper så första försöket brändes fast ordentligt kan ja lova. Men när ja samlat dem celler som funkar så gick de kanon å nu håller den på att svalna. Kommer bli alla tiders. Men HUA va jobbigt de e att vispa äggvita till ett hårt fluff. Jobbigt för armen. ATT ja kommer ha träningsvärk i armen efter dopet. Haha! Imorgon ska ja baka colakaka å se om ja har känslan kvar för att baka kakor. Har fått för mig att ja kan sånt *S*
Till dopet ska ja även baka sockerkaka. Jimmys mormor ska vara underbar å baka bullar. Hennes bullar e sjukt goda. Hur kommer de sig att mormor'ar alltid har en god hand till hemma-grejer? Va de så pass på den tiden?? Hehe!
Va lite inne på att göra kycklingsallad å bjuda på men de va alldeles för bökigt å bestämma hur mkt som faktiskt behövs handla för att de ska räcka till 40pers. Sen slängde ja tanken till paj.. Min svärmor gör paj som ingen annan. Ruggit goda. Men de skulle springa iväg lite i pris å då man även behöver bröd. Har velat fram och tillbaka väldigt länge om va vi ska bjuda på. Men ja blir så stressad att de inte går att spika fast lixom. Så vi enades om att vi bjuder på vanlig enkel fika. Allt kommer vara hemmabakat =P Kommer bli sååå stolt över mig själv efteråt. Dock gör ja inte bullar själv. Vi funderar även på att köpa ballerina kakor. Å dem gör ja ju inte heller själv :O hehe! Men de mesta bakar ja själv. Känner mig asa duktig i bara tanken på de -fniss-

Just nu som ni kan förstå så sover både Julia å pappa. Ja väntar bara på att tårtbotten ska bli kall så ja kan göra dem sista detaljerna. Tänkte först vänta me sista touchen tills imorgon då de e vispad grädde då ja inte vill väka dem me elvispen. Men har bestämt mig för att vispa de för hand då ja vill få hela klar =))

Medan ja bloggar kollar ja lite på Röd drake på 3an.. Vekar bra. Men å andra sidan e ja ett fan av När lammen tystnar så ja borde gilla denna!

Lite kort om de som varit...:
Igår va ja bara hemma. Hade mysdag me Julia. Härligt va de!
I söndags så va en kompis på fika, Johanna. De va trevligt. Va länge sen vi sågs å snacka. De va skönt å se henne så pigg =)
I lördags tog ja en promenad till centrum me Jenny å Andri. Najs å komma ut. När ja kom hem åt vi lunch å sen åkte vi till Jimmys Mormor å Morfar på fika. Han hade namnsdag.
I fredags va dagen då Victor åkte till sin pappa =( Så när han kommer hem har han varit borta en vecka =(

Nu ska ja ut i köket å fixa me tårtan.

Ha de bra Hej!

Kommentarer
Postat av: Anonym

tycker tårtan blit jätte bra inför dopet..smarkar massa mumsigt :)

kram

2009-02-18 @ 11:11:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0